Rietgedekte landelijke villa op 't Houckemaland te Bolsward

De bouw van een landelijke rietgekte villa onder architectuur getekend gelegen aan openvaarwater in Friesland. De woning is in samenwerking met de opdrachtgever, architect, binnenhuisadviseur en aannemer met zorg samengesteld. Alle onderdelen van de woning zijn tot in de details uitgewerkt om een woning te creëren met een unieke eigensfeer. Met uiteindelijk als doel een woning met 0 op de meter en met veel comfort en luxe.

 

De woning heeft een inhoud van ruim 1200 m3 en vloeroppervlakte van ruim 400 m2 en bestaat uit de volgende ruimtes:

 

- Woonkamer
- Living keuken
- Gang
- Toilet
- Kelder
- 5 slaapkamers
- Overloop
- 2 badkamers
- Garage
- Bijkeuken

 

Er zijn verscheidende materialen toegepast om uiteindelijk een energie neutrale woning te realiseren. Voor de spouwisolatie is een 17 cm dikke isolatieplaat toegepast en het prefab dak is ongeveer 60 cm dik inclusief het rietpakket. Niet alleen hier wordt gebruik van gemaakt, maar ook triple glas en een warmtepomp installatie, want deze woning heeft namelijk geen gas aansluiting. Achter in de tuin zijn twee gaten geboord met beide een diepte van 90 meter. Hier wordt een warme en koude bron gecreëerd. Tot slot is er zoveel mogelijk luchtdicht gebouwd, en er komen nog zonnepanelen bij de woning en dan staat er een energie neutrale woning met 0 op de meter.

 

Wilt u meer weten over onze manieren van werken, of wilt u zelf nieuwbouwen met een hoge kwalitatieve afwerking? En tevens zelf ook graag meedenken voor-en tijdens de bouw van uw project? Of wilt u zelfs ons de vrije hand geven aan de hand van ontwerptekeningen van de architect of gezamenlijk iets met ons ontwerpen? Neem dan gerust contact met ons op en wij bouwen uw wensen tot werkelijkheid!